13. huhtikuuta 2011

Leivotaan, leivotaan...ja pakataan.


Huomenna lähden työreissuun Mikkelin nuorisotyöpäiville, perjantaina Lappeenrantaan mummilaan vierailemaan ekaa kertaa tälle vuodelle. Tiistaina viimeistään takasin kotiin...Joten hetkonen hiljaiseloa blogin puolella.

Suklaatiikerikakku

200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen sekaan. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voi-sekori-muna-vaahtoon pikkuhiljaa. Puolita taikina ja lisää toiseen puoleen 2rkl kaakaojauhetta. Voit halutessasi lisätä siihen myös suklaalastuja. Voitele pitkulainen vuoka ja jauhota se mannaryyneillä tai korppujauholla. Laita taikinoita vuorotellen vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175c noin 50 min ja kokeile puutikulla onko sisusta vielä raakaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti. 


Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli vielä kuorrutettu sulalla suklaalla, mutta minusta tämä on erittäin hyvää näinkin.

 Makoisaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti